Singing in Napels, Italië – gaat door, nog plaats

17 – 21 oktober 2024

‘Napuli e mille culure’

Napels, siiii! Alleen al haar prachtige ligging aan de Middellandse zee met de Vesuvius als decor! 

Als je van Italië houdt, dan hou je van de mensen en hun gebaren, van haar taal vol melodische wendingen en ja, omg, van het eten. Napels is een stad waar alles op straat gebeurt – je deelt al snel een glimlach, bent verwikkeld in een gesprekje of zingt een liedje mee. En natuurlijk zing je elke dag met Ilse!

Luisterrijke palazzi, kerken en… de Renaissance. Als je hart sneller gaat kloppen van een poco vergane glorie in een bruisende stad, dan zeg je: Napels. Napels was de hoofdstad van Sicilië en Zuidelijk Italië tot de eenwording van Italië in 1861. En overal zie je daar overblijfselen van. 

Hoe ziet Singing in Napels eruit? 

We pakken donderdag een ochtendvlucht vanaf Schiphol en aan het einde van de middag sta je al te zingen met Ilse. Op vrijdag, zaterdag en zondag repeteren we van 10:15 – 13:15 uur midden in Centro Storico. De rest van de dagen ben je vrij om deze heerlijke stad te verkennen. Op zondag doen we, na een generale repetitie, een kort maar krachtig optreden in Centro Storico. Net zoals de Napolitanen. Maandag zwaaien we elkaar uit.

Wat zingen we, in welke stijlen?

Napels heeft een prachtige muzikale traditie met mega mooie songs, één daarvan staat zeker op ons repertoire! Spreek je nauwelijks Italiaans, laat staan Napolitaans? 

Va bene! Dan zingen we fonetisch – het komt zeker goed. Ilse arrangeert ook fijne pop/gospel & jazzy songs. 

Wat wil je zien? 

Ga bijvoorbeeld naar Piazza Plebiscito, het grote plein met Palazzo Reale en de koepelkerk San Francesco di Paola. Vlakbij vind je Teatro San Carlo, het oudste operatheater van Italie (een droom van een theater!) en het architectonische hoogstandje Galleria Umberto.

Castel Sant’Elmo en Via Pedamentina

Wil je betoverende uitzichten? Neem voor nog geen € 1,50 de funiculare (een veel bezongen kabeltreintje) naar de wijk Vomero, daar vind je Castel Sant’Elmo. Dit was een zeshoekig verdedigingsfort – als je langs de randen loopt zie je de meest kleurrijke uitzichten. 

Wandel in een kwartiertje naar beneden over de trappen van de Via Pedamentina, dan eindig je in de Spaanse buurt. Die is super leuk om doorheen te zwieren, met overal posters of shirts met nummer 10 – van voetballegende en bijna-heilige Diego Maradona. 

Chiostro di Santa Chiara

Eén van de mooiste kloosters ter wereld vind je in het Centro Storico van Napels: Chiostro di Santa Chiara. En als je wilt duiken in de roemruchte geschiedenis, ga vooral 40 meter ondergronds bij Napels Sotteranea.

Margherita
En dan mangiare! Probeer zeker pizza Margherita, want Napels is de birthplace van deze beroemde pizza en ze zijn er trots op. Maar ze zijn ook trots op hun pizza fritto – keuzes, keuzes! Je vindt overal terrasjes en je kunt elk moment van de dag geweldige café drinken. Je zou voor de cappuccino alleen al naar Napels willen verhuizen. 

Alora! Napoli calling – ga je mee? 

Wat kost het: € 695,- als je boekt voor 1 augustus 2024

Inclusief:

 • 4 nachten verblijf in gedeelde kamer voor 2 personen met single beds, inclusief ontbijt
 • transfer op de heenreis; naar Napels centrum met de door Ilse aanbevolen vlucht
 • alle dagelijkse workshops
 • 1 x gezamenlijke lunch
 • bezoek aan concert Napulitanata – avondje met beroemde Napolitaanse muziek

Exclusief:

 • Reis – Ilse geeft de vlucht door zodra de groep groot genoeg is om te gaan, het ticket boek je zelf, je kunt vanzelfsprekend je trip verlengen als je dat wilt
 • overige lunches en diners (we eten vaak samen), drankjes, toeristenbelasting (3 euro pppn) 

Wil je graag een single room? Er zijn er slechts enkele beschikbaar voor een meerprijs van €175,- Reageer je snel?

FAQ

 • Wat is de groepsgrootte? De maximale grootte is rond de 8 mensen, zodat we als een mooi koor kunnen klinken.
 • Ik wil met m’n dochter/zoon komen, hoe zijn de leeftijdsverschillen? We merken altijd dat leeftijd er met zingen totaal niet toe doet. Van 13 tot 60+, je bent van harte welkom!
 • Kan ik alleen komen? Ja. Nieuwe vriendschappen worden geboren in weken als deze. Soms nemen singers een vriend/vriendin/familie mee.
 • Wie is Ilse Huizinga? Zangeres. Docent. Jouw reisleidster en zangcoach tijdens deze reis. Bekend als jazz zangeres maar met affiniteit voor klassiek, pop, gospel, soul, latin, etcetera. Scott Yanow – van het beroemde muziek magazine Downbeat – plaatste haar in z’n standaardwerk “The Jazz Singers, the ultimate guide” bij de beste jazz singers ooit. Nam tot nu toe 9 albums op. Cosmopolitan schreef over haar: “Een nachtegaal met een gouden stem.” Nouveau omschreef haar stem als “Een stem waar andere zangers van dromen.” Toch doet ze nog steeds zelf haar boodschappen! Ilse reist al jaren de wereld rond om op te treden en les te geven. Maar is met net zoveel plezier thuis in Amsterdam centrum bij haar man en dochter. Klik hier om meer over haar te lezen, van haar te zien en horen.

Door inschrijving ga je akkoord met het volgende:

 • Ilse Huizinga is initiatiefnemer, organisator en workshopleider van deze reis.
 • Ilse Huizinga kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal, verlies of schade aan persoonlijke eigendommen, persoonlijke ongevallen, natuurrampen, ziekten of vertragingen tijdens deze reis.
 • Je reist dus geheel op eigen risico, we bevelen aan om zelf een passende reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten.
 • Je boeking is definitief met het doen van je aanbetaling. Je gaat akkoord met het betalen van het restbedrag zo’n 2 maanden voor aanvang van de zangvakantie – Ilse stuurt je een mail met details daarover.
 • Wanneer je zelf annuleert, om welke reden dan ook, wordt je geld niet teruggestort. Je kunt wel iemand uit je eigen vriendenkring in jouw plaats laten gaan. Zijn er directe familieomstandigheden of medische redenen? Dan kun je vaak aanspraak maken op een annuleringsverzekering. We raden je aan deze af te sluiten. Je ontvangt van ons een annulering verklaring.
 • Als er niet voldoende inschrijvingen zijn gaat de trip niet door en krijg je het volledige bedrag terug.

Heb je nog vragen? Mail Ilse.

Alles duidelijk? Wil je mee? SUPER! Schrijf je in door middel van je aanbetaling van € 300,-