Over Ilse

zangvakanties - zangreizen - zangreis - zangworkshop - zang workshop - zangles

Zangvakanties.nl is een initiatief van zangeres Ilse Huizinga.

Zingen, reizen en coachen zijn mijn lust en mijn leven.

Ik zing zolang ik me kan herinneren. Op de fiets bij mijn moeder achterop. Om mezelf in slaap te krijgen. Met het liedje dat in de lift wordt gedraaid.

Ik sta bekend als jazz zangeres. Maar hou van bijna alle stijlen. Groeide op met Annie M.G. Schmidt. Brulde mee met ABBA. Raak ontroerd door Tsjaikovski. Maar ging toch eerst Nederlands studeren (1 jaar). En studeerde vervolgens af in (je raadt het nooit) Bestuurskunde. Om daarna eindelijk naar het Conservatorium in Amsterdam te gaan. En nooit meer om te kijken.

Scott Yanow – van het beroemde muziek magazine Downbeat – plaatste me in z’n standaardwerk “The Jazz Singers, the ultimate guide” bij de beste jazz singers ooit. Ik nam tot nu toe 9 albums op en ben heel blij met de recensies. Niet alleen uit typische jazz bronnen, maar ook in bekende glossies. Zo noemde Cosmopolitan me “Een nachtegaal met een gouden stem.” en Nouveau omschreef m’n stem als “Een stem waar andere zangers van dromen.”

Jieha… leuk om te horen! Ik zong in radio en tv-shows en ben te zien in magazines en kranten. En een sitcom (Gooische vrouwen). Lesgeven en optreden doe ik al meer dan 25 jaar. Beide over de hele wereld. Van China tot Portugal. Van Amsterdam tot Lutjebroek.

Nu weet je een beetje wie ik ben en wat ik doe. Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen; lees dan eens mijn blogs Vol tips over zang en performen. Wil je me een vraag stellen of iets laten weten, mail me svp. Ik lees je bericht en geef zo snel mogelijk antwoord, maar zeker binnen 48 uur. Wil je mee met een van mijn zangreizen, te gek! Lijkt me geweldig om jou ook te leren kennen!

Liefs, Ilse