Singing in Napels, Italië

2 – 6 november 2023 – deze reis gaat door, en er is nog plaats voor je!

‘Napuli e mille culure’

Napels, siiii! Alleen al haar prachtige ligging aan de Middellandse zee met de Vesuvius als decor! 

Als je van Italië houdt, dan hou je van de mensen en hun gebaren, van haar taal vol melodische wendingen en ja, omg, van het eten. Napels is een stad waar alles op straat gebeurt – je deelt al snel een glimlach, bent verwikkeld in een gesprekje of zingt een liedje mee. En natuurlijk zing je elke dag met Ilse!

Luisterrijke palazzi, kerken en… de Renaissance. Als je hart sneller gaat kloppen van een poco vergane glorie in een bruisende stad, dan zeg je: Napels. Napels was de hoofdstad van Sicilië en Zuidelijk Italië tot de eenwording van Italië in 1861. En overal zie je daar overblijfselen van. 

Hoe ziet Singing in Napels eruit? 

We pakken donderdag een ochtend vlucht vanaf Schiphol en aan het einde van de middag sta je al te zingen met Ilse. Die avond dineren we gezamenlijk. Op vrijdag en zaterdag repeteren we van 10:30 – 13:30 uur midden in Centro Storico. De rest van de dagen ben je vrij om deze heerlijke stad te verkennen. Op zondag doen we, na een generale repetitie, een kort maar krachtig optreden in Centro Storico. Net zoals de Napolitanen. Op maandag zwaaien we elkaar uit.

Wat zingen we, in welke stijlen?

Napels heeft een prachtige muzikale traditie met mega mooie songs, één daarvan staat zeker op ons repertoire! Spreek je nauwelijks Italiaans, laat staan Napolitaans? 

Va bene! Dan zingen we fonetisch – het komt zeker goed. Ilse arrangeert ook fijne pop & jazzy songs. 

Wat wil je zien? 

Ga bijvoorbeeld naar Piazza Plebiscito, het grote plein met Palazzo Reale en de koepelkerk San Francesco di Paola. Vlakbij vind je Teatro San Carlo, het oudste operatheater van Italie (een droom van een theater!) en het architectonische hoogstandje Galleria Umberto.

Castel Sant’Elmo en Via Pedamentina

Wil je betoverende uitzichten? Neem voor nog geen € 1,50 de funiculare (een veel bezongen kabeltreintje) naar de wijk Vomero, daar vind je Castel Sant’Elmo. Dit was een zeshoekig verdedigingsfort – als je langs de randen loopt zie je de meest kleurrijke uitzichten. 

Wandel in een kwartiertje naar beneden over de trappen van de Via Pedamentina, dan eindig je in de Spaanse buurt. Die is super leuk om doorheen te zwieren, met overal posters of shirts met nummer 10 – van voetballegende en bijna-heilige Diego Maradona. 

Chiostro di Santa Chiara

Eén van de mooiste kloosters ter wereld vind je in het Centro Storico van Napels: Chiostro di Santa Chiara. En als je wilt duiken in de roemruchte geschiedenis, ga vooral 40 meter ondergronds bij Napels Sotteranea.

Margherita
En dan mangiare…probeer zeker pizza Margherita, want Napels is de birthplace van deze beroemde pizza en ze zijn er trots op. Maar ze zijn ook trots op hun pizza fritto… keuzes, keuzes! Je vindt overal terrasjes en je kunt elk moment van de dag geweldige café drinken. Je zou voor de cappuccino alleen al naar Napels willen verhuizen. 

Alora! Napoli calling – ga je mee? 

Wat kost het: € 650,-

Inclusief:

 • 4 nachten verblijf in gedeelde kamer met single beds, inclusief ontbijt
 • transfer naar Napels centrum met de door Ilse aanbevolen vlucht
 • alle dagelijkse workshops
 • 1 x gezamenlijke lunch
 • 1 x gezamenlijk diner
 • bezoek aan concert Napulitanata – avondje met beroemde Napolitaanse muziek

Exclusief:

 • Reis – Ilse geeft de vlucht door zodra de groep groot genoeg is om te gaan, het ticket boek je zelf, je kunt vanzelfsprekend je trip verlengen als je dat wilt
 • overige lunches en diners (we eten vaak samen), drankjes, toeristenbelasting (4 euro pppn) 

Wil je graag een single room? Er zijn er slechts enkele beschikbaar voor een meerprijs van €175,- Reageer je snel?

VEEL GESTELDE VRAGEN

 • Wat is de groepsgrootte? De maximale grootte is rond de 10 mensen, zodat we als een mooi koor kunnen klinken.
 • Gaat de reis door? Ja! De tickets zijn geboekt, en er is nu nog plaats voor je!
 • Ik zing vooral klassiek, is dit iets voor mij? Ja! Zeker als je eens een uitstapje wilt maken naar lichter repertoire
 • Ik wil met m’n dochter/zoon komen, hoe zijn de leeftijdsverschillen? We merken altijd dat leeftijd er met zingen totaal niet toe doet. Van 13 tot 60+, je bent van harte welkom!
 • Kan ik alleen komen? Ja. Nieuwe vriendschappen worden geboren in weken als deze. Soms nemen singers een vriend/vriendin/familie mee.

Door inschrijving ga je akkoord met het volgende:

 • Ilse Huizinga is initiatiefnemer, organisator en workshopleider van deze reis.
 • Ilse Huizinga kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal, verlies of schade aan persoonlijke eigendommen, persoonlijke ongevallen, natuurrampen, ziekten of vertragingen tijdens deze reis.
 • Je reist dus geheel op eigen risico, we bevelen aan om zelf een passende reis-en/of annuleringsverzekering af te sluiten.
 • Wanneer je zelf annuleert, om welke reden dan ook, wordt je geld niet teruggestort. Je kunt wel iemand uit je eigen vriendenkring in jouw plaats laten gaan.
 • Als er niet voldoende inschrijvingen zijn gaat de trip niet door en krijg je het volledige bedrag terug.

Heb je nog vragen? Mail Ilse.

Alles duidelijk? Wil je mee? SUPER! Schrijf je in door middel van je aanbetaling van € 300,-