Zingen in Cadiz, Spanje

21 – 25 mei 2025

Spring singing in Cadiz!

In het zuiden van Spanje, in Andalusië, vind je een schitterend historisch stadje aan de rand van de Atlantische oceaan – Cadiz. 

Cadiz heeft het allemaal: een grootse kathedraal, barokke koopmanshuizen en zonovergoten pleinen. Gezellige restaurantjes en barretjes. Meerdere zandstranden om je te laven aan de golven van de zee. Mozaieken. Moorse invloeden. Pittoreske steegjes en palazzo’s. Je waant je soms zelfs in Cuba.

Daar gaan we zingen! Siiii! In Cadiz!

Als je net zo gek bent op zingen, zee en cultuur, dan is dit misschien wel je favoriete trip in de lente. In mei is het in Cadiz heerlijk toeven met temperaturen rond 25 graden Celsius of meer.

De Feniciers vestigden zich hier rond 1100 voor Christus en daarmee is het de oudste stad van Spanje. Hier vind je Carthaagse, Romeinse en Moorse invloeden. Columbus vertrok met zijn tweede tocht vanuit Cadiz naar de nieuwe wereld in 1493.

In deze rijke stad vol geuren, kleuren en geschiedenis repeteren we in de ochtenden tot aan de lunch, en daarna bij je vrij om de stad te verkennen, of om te rennen naar het strand.

Hoe ziet Spring Singing in Cadiz eruit?

 • Op woensdag 21 mei nemen we een vroege vlucht met Transavia van Amsterdam naar Sevilla, en vervolgens een transfer naar Cadiz. In de middag sta je al te zingen met Ilse.
 • Van donderdag tot en met zaterdag, na het ontbijt, volg je Ilse’s lessen en workshops tussen 10:00 – 13:00 uur, gevolgd door een (gezamenlijke) lunch, waarna je in galop naar het strand kunt, of Cadiz kunt verkennen. ‘s Avonds eten we vaak gezamenlijk.
 • Op zaterdag net voor de lunch laten we onze songs horen op verschillende terrassen tijdens een impromptu concertje.
 • Zondagmorgen vertrekken we naar het vliegveld van Sevilla. Je kunt vanzelfsprekend je trip verlengen als je dat wilt.

Is er tijd voor sight seeing / shopping / strand?

Ja! In de middag en de avond ben je vrij om Cadiz te verkennen.

Slenter door Barrio de Populo en Barrio Santa Maria met hun sfeervolle en karakteristieke steegjes, barretjes en pleinen. Ga zeker naar de markthallen voor de meest fantastische tapas!

Bezoek de 18e eeuwse barokke kathedraal met haar gouden koepel – ze is gezichtsbepalend en op elk uur van de dag bijzonder, maar misschien nog het allermooiste bij het vallen van de avond.

Ga naar Teatro Romano: vlakbij de kathedraal ligt een Romeinse amfitheater uit de 1e eeuw voor Christus – het is het oudste en grootste van Spanje en werd ontdekt na een brand van een oud pakhuis. Opgravingen brachten veel gangenstelsels aan het licht. Het theater is nog steeds niet helemaal te bereiken, want veel ruïnes liggen onder de wijk El Populo.

Huur een fiets en verken de directe omgeving van Cadiz. Fiets in een paar uurtjes bijvoorbeeld naar de Parque Natural de Bahia de Cadiz.

Must swims:

Playa de Santa Maria del Mar: een mega fijn, breed zandstrand, ten zuiden van de stad. Vanaf hier heb je een waanzinnig mooi uitzicht op de oude stad. Je kunt er heen met een bus vanuit het centrum, maar je kunt er ook makkelijk naartoe wandelen.

Wat gaan we zingen?

Ilse neemt een aantal pakkende pop & jazz en latin songs mee, waaronder een Spaanse cançion – die we met dynamiek, verschillende klankkleuren, gelijke steminzetten en intentie in 4 dagen kunnen neerzetten.

Voor wie is deze Spring Singing trip geschikt?

Deze trip is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde (koor)zangers / zangeressen. Ook solisten zijn van harte welkom, omdat een andere discipline heel verfrissend kan werken. Enige ervaring is prettig. Muziek kunnen lezen is niet per se noodzakelijk. Als je je oren maar gebruikt 🙂

“Er zijn weinig vakanties waarvan ik nog zo lang kan nagenieten. De foto’s en beelden zweven nog door m’n hoofd en ook de liedjes komen onvoorspelbaar ineens omhoog. Ik loop al de hele week met een smile, ook al ben ik terug in dit grijze landje.” Lisette

De Spring Singing Cadiz Trip is inclusief:

 • 4 nachten verblijf in Cadiz, in een gedeelde kamer in een prachtig appartement in het historische centrum – uiteraard met single beds
 • 4 x uitgebreid ontbijt
 • 1 x gezamenlijke lunch
 • Alle dagelijkse workshops met Ilse
 • Toegang tot de Tavira Tower met waanzinnig uitzicht over Cadiz vanaf het ‘Terraza Mirador’
 • Transfers heen en terug op de aanbevolen vlucht

Exclusief:

 • Reis (Ilse geeft de aanbevolen vlucht door zodra de groep groot genoeg is om te gaan, je ticket boek je vervolgens zelf)
 • Overige drankjes, lunches en diners (de ervaring leert dat we vaak samen eten)
 • Toeristenbelasting

Prijs: € 769,-

Wil je graag een single room? Indien beschikbaar is de meerprijs € 175,-

Heb je nog vragen? Mail Ilse.

Alles duidelijk? Wil je mee? Super! Schrijf je in:

Aanbetaling: 300 euro.

Voor 15 maart 2025 betaal je het resterende bedrag van € 469,- Heb je een single room geboekt, dan betaal je voor 15 maart 2025 € 644,-

FAQ

 • Wat is de groepsgrootte? De maximale grootte is 8 – 10 mensen, zodat we als een mooi koor kunnen klinken.
 • Ik zing vooral klassiek, is dit iets voor mij? Ja! Zeker als je eens een uitstapje wilt maken naar lichter repertoire.
 • Ik wil met m’n dochter/zoon komen, hoe zijn de leeftijdsverschillen? We merken altijd dat leeftijd er met zingen totaal niet toe doet. Van 13 tot 60+, je bent van harte welkom!
 • Kan ik alleen komen? Ja. Veel singers komen alleen, soms nemen mensen een vriend/vriendin/familie mee.

Door inschrijving ga je akkoord met het volgende:

 • Ilse Huizinga is initiatiefnemer, organisator en workshopleider van deze reis.
 • Ilse Huizinga kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal, verlies of schade aan persoonlijke eigendommen, persoonlijke ongevallen, natuurrampen, ziekten of vertragingen tijdens deze reis.
 • Je reist dus geheel op eigen risico, we bevelen aan om zelf een passende reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten.
 • Je boeking is definitief met het doen van je aanbetaling. Je gaat akkoord met het betalen van het restbedrag zo’n 2 maanden voor aanvang van de zangvakantie – Ilse stuurt je een mail met details daarover.
 • Wanneer je zelf annuleert, om welke reden dan ook, wordt je geld niet teruggestort. Je kunt wel iemand uit je eigen vriendenkring in jouw plaats laten gaan. Zijn er directe familieomstandigheden of medische redenen? Dan kun je vaak aanspraak maken op een annuleringsverzekering. We raden je aan deze af te sluiten. Je ontvangt van ons een annulering verklaring.
 • Als er niet voldoende inschrijvingen zijn gaat de trip niet door en krijg je het volledige bedrag terug.