ZANG meets YOGA in Frankrijk – laatste plaatsjes!

zondag 28 juli –  zondag 4 augustus 2024

Georganiseerd door Ilse Huizinga van zangvakanties.nl en Caren Simon van yogaencreatievevakantie.nl

Oui, oui, we gaan pop, jazz en chansons zingen in Frankrijk – in een echt Frans kasteel in Savigny! Zingen, zingen, zingen en genieten van de knapperigste Franse stokbroden, fromages en fruits du saison.

WAT GAAN WE DOEN EN WAAR?

Op nog geen dag rijden vanaf Utrecht ben je in Chateau Le Bocage, in het zuidelijkste puntje van de Champagne-Ardennen.

Le Bocage is een kasteel uit de 19e eeuw – natuurlijk gerenoveerd – dat prachtig uittorent boven het rustige dorpje Savigny. Het heeft een uitgestrekte tuin met alle bomen van de wereld (een aboretum) waarin je heerlijk kunt banjeren en relaxen.

In die tuin gaan we niet alleen zingen – want… deze zangvakantie combineren we zingen met yoga! Jaaaaa! 

Elke ochtend volg je Hatha yoga lessen (lessen van zo’n 3 kwartier, voor het ontbijt) en daarna zing je de sterren van de hemel met Ilse. Na de lunch ben je vrij om te doen wat je wilt. Je kunt in de middag met Caren Simon de mooiste zilveren/edelstenen sieraden maken, en in de vooravond ontspan je weer tijdens een yoga sessie, als je wilt. Voel je ‘m al?

HOE ZIET DE WEEK ERUIT?

 • Op zondag 28 juli kom je aan vanaf 16:00 uur.
 • Van maandag tot en met zaterdag volg je Hatha yoga voor het ontbijt, gevolgd door Ilse’s zangworkshops tussen 10:00 – 13:00 uur. Daarna lunchen we.
 • De rest van de dag ben je vrij om te relaxen, te wandelen of te fietsen in de omgeving OF om mee te doen met de workshop edelstenen / zilveren sieraden die Caren Simon van ‘yogaencreatievevakantie’ dagelijks geeft.
 • In de vooravond volg je weer een yoga sessie, en daarna eten we aan lange tafels in de buitenlucht. We genieten deze week vooral van de vegetarische keuken.
 • Op woensdag ben je vrij – bezoek bijvoorbeeld het charmante stadje Vesoul met haar prachtige historische centrum, het parc National de Foret, of één van de vele brocante marktjes in de omgeving.
 • Op zaterdagavond treden we met onze songs op voor onze medegasten. Dat wordt une fête magnifique! 

Ilse Huizinga – jouw zangcoach


“Deze zomer een fantastische week in Frankrijk mogen doorbrengen. Yoga én Zingen, hele fijne combinatie. Ilse kneedt en smeedt, geeft waardevolle tips, bruist en straalt positieve energie. Ze neemt iedereen mee richting een concertje aan het einde van de week. Het kasteel waar we verbleven, de bijgebouwen waar we zongen / creatief konden zijn, de tuin waar we samen aten én yoga volgden, de hele entourage was prachtig. Prima verzorgd, bijzonder relaxed én het allerbelangrijkste: heerlijk gezongen. Een absolute aanrader zo’n zangvakantie! Dankjewel Ilse.” Martine Houtman

WAT ZINGEN WE?

Ilse arrangeert een mix van goed in het gehoor liggende pop, gospel/soul en jazz songs en zeker een belle Franse chanson. In eerdere edities zongen we bijvoorbeeld: ‘Your Love Keeps Lifting Me Higher, het Cubaanse Veinte Anos en het jazzy It Ain’t What You Do, It’s The Way That You Do It.’

Ben je al eens eerder meegeweest naar Spanje, Kreta of Portugal? Dan weet je dat we altijd nieuwe liedjes meenemen. 🙂

WAT LEREN WE?

Door goed te luisteren vinden we de mooiste koorklank, leer je je ademhaling goed te verdelen, de hoogte en de laagte in je stem aan te spreken, je articulatie aan te scherpen, luider of juist omfloerster zingen en natuurlijk te zingen in volle overtuiging. En we werken aan een strakke ritmiek en timing, zodat de songs staan ‘comme une chateau.’

Leuk, die yoga, maar eh… IS HATHA YOGA GESCHIKT VOOR IEDEREEN?

Ja! Voor elk niveau. Ook als je het nog nooit eerder deed, of er een beetje uit bent.

WAT IS HATHA YOGA EIGENLIJK?

Hatha yoga is de oudste vorm van yoga en is weldadig om je hoofd en lichaam in balans te brengen. Je vindt meer rust, en ontwikkelt je flexibiliteit en je kracht. Hatha yoga richt zich met name op je ademhaling (hoera for us singers) en je zult veel basis yoga poses (her)ontdekken.

‘Deze zangweek had alles wat je je kunt wensen van een zangvakantie; een superleuke dirigente, een aanbod dat voor iedereen interessant en leerzaam was, een sprookjesachtige omgeving en heerlijk eten!’ Ingeborg

HOE REIS JE?

Je kunt hier makkelijk komen met de auto – wil je graag samen reizen? Op de ‘meet & greet’ pagina van yogaencreatievevakanties.nl kun je een oproepje plaatsen.

https://www.yogaencreatievevakantie.nl/informatie/routebeschrijving-yoga-en-creatieve-vakantie

Of ga met de Thalys naar Parijs Nord, en pak daarna een trein dwars door de glooiende velden naar Langres – vandaaruit kun je een taxi nemen naar Savigny. Richt je s.v.p. op aankomsttijd op station Langres rond 14:00 uur. Als er meerdere mensen voor deze optie kiezen, is het handig om af te stemmen, zodat er samen gereisd kan worden en de kosten van de taxi gedeeld kan worden.

Let goed op dat je naar Savigny reist met postcode 52500, er zijn namelijk 25 andere Savigny’s te vinden op de Franse landkaar

WAT KOST HET?

Deze Franse Zang Meets Yoga vakantie kost € 995,-

Dat is inclusief:

 • verblijf in kasteel Le Bocage in een ruime, gedeelde 2 persoons kamer met uiteraard single bedden. Deze zangvakantie is heel geschikt voor vriendinnen, familie, maar kom je alleen, dan zorgen we dat we je koppelen aan een leuke roommate.
 • 7 x ontbijt, 5 x lunch en 6 x diner – vers fruit, water, thee en koffie
 • alle zangworkshops en het optreden
 • alle yoga lessen – yogamatjes zijn aanwezig; ben je verknocht aan je eigen matje en kussentje, neem ze vooral mee

Exclusief:

 • reiskosten
 • overige lunches en diners, overige drankjes
 • optionele workshops zilveren sieraden / edelstenen ketting maken. Je kiest zelf de edelstenen die variëren in prijs.
 • bedlinnen, handdoeken voor verblijf in het chateau (€12,50)
 • heb je dieetwensen zoals glutenvrij: neem vooral zelf je eetwaar zoals crackers mee, in deze omgeving is het lastiger ze te vinden. De keuken rekent €4,50 per maaltijd voor het extra rekening houden met een dieet.

Single rooms: Er zijn enkele single rooms aanwezig. De meerprijs is € 225,- Boek je snel als je graag een single roomt wilt? Update: Er is nog 1 single room beschikbaar.

Kampeer je liever? Neem s.v.p. je eigen uitrusting mee: jouw tent, matras, lakens, dekens, kussen, handdoeken, etc. Update: Er is nog 1 kampeerplaats beschikbaar.

Heb je nog vragen? Mail Ilse.

Alles duidelijk? Wil je mee? SUPER! Schrijf je in door middel van je aanbetaling van € 397,-

Voor 1 juni 2024 betaal je het resterende bedrag van € 598,- Heb je een single room geboekt, dan betaal je voor 1 juni 2024 € 823,-

Het resterende bedrag maak je over naar: NL34 ASNB 0707 989485 tnv I. Huizinga, Amsterdam o.v.v. je naam en Frankrijk 2024. Ilse stuurt je eind mei een mail hiervoor.

FAQ

 • Wat is de groepsgrootte? Rond de 20 – 26 mensen, zodat we als een mooi koor kunnen klinken.
 • Ik zing vooral klassiek, is dit iets voor mij? Ja! Zeker als je eens een uitstapje wilt maken naar lichter repertoire.
 • Ik zing vooral als solist, kan ik ook meedoen? Ja, juist als solist is een weekje zingen in een koor een leuke en verrijkende ervaring.
 • Moet ik elke dag meedoen met yoga? Nee hoor, je kunt zelf kiezen wanneer je de yogalessen wilt volgen.
 • Ik wil met m’n dochter/zoon komen, hoe zijn de leeftijdsverschillen? We merken altijd dat leeftijd er met zingen totaal niet toe doet. Van 13 tot 60+, je bent van harte welkom!
 • Kan ik alleen komen? Ja. Nieuwe vriendschappen worden geboren in weken als deze. We koppelen je aan een leuke room-mate. Omdat er weinig single rooms zijn, is deze week bij uitstek geschikt om samen met een vriend/vriendin te doen.

Door inschrijving ga je akkoord met het volgende:

 • Ilse Huizinga is initiatiefnemer, organisator en workshopleider van deze reis.
 • Ilse Huizinga kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal, verlies of schade aan persoonlijke eigendommen, persoonlijke ongevallen, natuurrampen, ziekten of vertragingen tijdens deze reis.
 • Je reist dus geheel op eigen risico, we bevelen aan om zelf een passende reis-en/of annuleringsverzekering af te sluiten.
 • Wanneer je zelf annuleert, om welke reden dan ook, wordt je geld niet teruggestort. Je kunt wel iemand uit je eigen vriendenkring in jouw plaats laten gaan.
 • Als er niet voldoende inschrijvingen zijn gaat de trip niet door en krijg je het volledige bedrag terug.