Zingen in Cefalu, Sicilië – VOL

Van 4 – 8 juni 2024

Georganiseerd door Elly Machtel van Zingenindezon en Ilse Huizinga – VOLGEBOEKT. Wil je op de wachtlijst? Mail ons svp! Wil je volgend jaar mee? Laat het ons alvast weten, we gaan in april 2025. Mail naar: i.l.huizinga@gmail.com

Cefalu. Het lijkt wel een sprookje. In dit Middeleeuwse plaatsje verblijven we in een kloosterhotel direct aan het strand. Che bellisima!

Wat gaan we doen?

Dagelijks repeteren in het luisterrijke Convento Cefalu, slenteren door de oude, kleurrijke Renaissance straatjes, duiken in de Middellandse zee en een terrasje pakken op de boulevard. Genieten van de Italiaanse zon, haar beroemde cappuccino’s en van het werkelijk prachtige kustplaatsje Cefalu. Horen we daar een ‘si’?

Ons Zingenindezon verblijf

In het prachtige Centro Storico, het historische centrum, vonden we het bijzondere Convento Cefalu aan de Piazza Marina. Het klooster, dat op de hoek van de boulevard ligt, kijkt uit over zee én over de stad en heeft een schitterend zandstrand aan haar voeten. Een verblijf in een klooster – dat is weer eens wat anders. Wij vielen direct voor de charmes van het Convento. De kamers zijn eenvoudig en vanzelfsprekend schoon, en haar panoramische uitzichten over de zee, het strand, Cefalu en de bergen maken het tot een unieke en betoverende ervaring. En dan het dakterras! Daar wil je niet meer weg!

Het historische centrum van Cefalu staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en is bekend om haar Middeleeuwse sfeer. Het heeft leuke winkeltjes, kleine steegjes, gezellige terrasjes en natuurlijk veel eeuwenoude ‘chiesa’s’ (kerken), waaronder de Normandische kathedraal, de Duomo di Cefalu. 

Waar en wanneer repeteren we?

Na een heerlijk ontbijt starten we met de repetities in Convento Cefalu. Bij mooi weer zingen we op het terras met 360 graden view en na de koffiepauze wisselen we van docent. Rond 13:00 uur is het tijd om te lunchen en vakantie te vieren. In de vooravond gaan we weer verder met onze zangmissie, waarna we rond 20:00 uur dineren in een van de vele gezellige én diverse restaurantjes in de buurt.

Wat gaan we zingen?

We zingen met name meerstemmig in diverse lichte muziek stijlen. Een lekker popnummer, een opzwepende gospel of een swingende standard. Soms zingen we ook een lied in de taal van het land waar we zijn. Kortom: voor ieder wat wils! Bij sommige nummers is er ruimte voor solisten. Je hoeft de nummers niet van te voren in te studeren. Wij nemen teksten voor je mee en je hoeft geen noten te kunnen lezen.

Wie gaan er mee en wat is het niveau?

Elke enthousiaste zangliefhebber is van harte welkom. Veel van onze gasten zingen in een koor, anderen zingen de sterren uit de lucht onder de douche of de auto. En soms gaan er ook solozangers mee. 

Kan je ook mee als beginner? Jazeker! En…heb je geen last van het niveauverschil als je al best wat ervaring hebt? Werken met niveauverschil is inmiddels onze specialiteit! We bepalen ter plekke wie wat wil en kan zingen, en passen onze arrangementen zodanig aan, dat iedereen aan zijn trekken komt. Ben je instrumentalist en zou je het leuk vinden om mee te spelen? Laat het ons weten!

Wat kost het?

Deze 5-daagse Zingen op Sicilië kost  € 795,-


Dit is inclusief verblijf en ontbijt in Convento Cefalu op basis van een gedeelde kamer, transfers van en naar de luchthaven Palermo op de door ons aanbevolen vlucht, een groepslunch, vier diners, alle workshops, organisatie en een optreden voor en hopelijk weer mét de locals.


Voor eigen rekening zijn de kosten voor je ticket (we vliegen op Palermo), drankjes, overige lunches en een eventuele reis- en annuleringsverzekering.


We reizen samen met de groep vanaf Schiphol. Zodra we genoeg aanmeldingen hebben geven we je de gegevens door van de door ons gekozen vlucht. Je bent vrij om een andere vlucht te kiezen en/of te verlengen. In dat geval betaal je de transferkosten van en/of naar de luchthaven zelf.

*Deze prijs is op basis van gebruik van een tweepersoonskamer. Indien nog beschikbaar kun je een eenpersoonskamer aanvragen met een meerprijs van € 195,-

Wil je mee? SUPER! Elly Machtel van ‘Zingen in de zon’ zal je inschrijving verder afhandelen: klik hier en schrijf je in – onderaan de pagina van de link: