Zingen op Kreta, in Sissi

1 – 8 september 2023

Georganiseerd samen met Elly Machtel van “Zingen in de zon”

VOLGEBOEKT. Wil je op de wachtlijst? Mail ons s.v.p.!

Begin september gaan we naar het gezellige kleine vissersplaatsje Sissi op Kreta. Heerlijk genieten van de zon op een typisch Grieks terrasje, kijken naar de bootjes, of wandelen naar een verscholen baaitje en zwemmen in de Middellandse zee.  We gaan zingen op ons oefenterras aan zee, slenteren door de winkelstraatjes en smullen van heerlijke Griekse mezes (hapjes) in het patiorestaurant van ons mooie Castello Village hotel aan zee. We willen natuurlijk ook iets van de omgeving zien, dus maken we een halve dag trip met een hilarisch treintje, waarmee we door de omliggende bergdorpjes rijden en onderweg een klooster bezichtigen. Verder hopen we weer op muzikale ontmoetingen, en gaan we optreden voor de locale bevolking.

Waar verblijven we?

Op een steenworp van het haventje ligt ons mooie hotel Castello Village, waar we mogen repeteren aan het zwembad met uitzicht op zee. De kamers zijn goed verzorgd, het eten is er heerlijk en afwisselend en het personeel is erg behulpzaam en vriendelijk. Castello Village heeft een eigen Spa waar je je heerlijk kan laten masseren (een aanrader!). Je kunt er in de vroege morgen zelfs yoga en pilates volgen – die lessen zijn gratis voor onze gasten. Gooi je yogapants dus vooral in je koffer.

Naast onze groep verblijven er ook andere gasten in ons hotel. Vorig jaar vonden de mensen het zanggebeuren erg leuk, sommigen kwamen speciaal naar onze repetities luisteren en de reacties bij ons optreden waren geweldig.

“In één woord: DOEN! Een week totaal voor jezelf, maar niet alleen. Lekker bezig met je passie voor zingen en dit samen met (voor mij nog totaal) onbekende gelijkgestemden. Stuk voor stuk inspirerende vrouwen die ik mocht ontmoeten. Een kado! Het gemak van Ilse om ons tot een geolied groepje Sissi Singers te smeden is een gave. Hilarisch zijn haar tips & tricks voor juiste houding en stemgebruik. Ik sta nog sinaasappelen onder mijn oksels uit te persen!” Jolanda

Ons repetitie plekje – pal aan zee

Dagindeling en niveau

We beginnen de dag met een heerlijk Grieks ontbijtje in onze patio. Hierna gaan we inzingen met Elly of Ilse, waarna we ons storten op lekkere meerstemmige nummers in diverse stijlen. Na de koffiepauze wisselen we van docent en zingen we vrolijk verder tot de lunch. Daarna zijn we vrij om vakantie te vieren, een boek te lezen aan het zwembad (er zijn er twee!), een strandwandeling te maken, te slenteren naar de haven, de baai of een terrasje te pakken.

In de vooravond gaan we weer verder met zingen en is er ruimte voor een mini privélesje als je wilt. Erg leerzaam en leuk om naar te kijken, en misschien zingen we er ter plekke wel wat backing vocals bij! Daarna gaan we weer aan tafel om te genieten van heerlijke gerechten als tzatziki, stifado’s (stoofschotels), verse salades, gemista (gevulde tomaten), dolma’s, zoete koekjes en baklava.

Zowel zangliefhebbers die net beginnen, als gevorderde koorzangers of solisten zijn van harte welkom. We bepalen ter plekke wie wat zingt, zodat elke koor of solozanger aan zijn trekken komt.

“Ik gloei nog helemaal na, die big smile gaat niet weg!” Linda

“Het was weer een feest om erbij te zijn!” Corrie

“Ik zing nog steeds van binnen en van buiten” Renee

Met wie ga je mee?

Met Elly Machtel en Ilse Huizinga. Beiden al meer dan 25 jaar actief als zangeres en vocal coach. Elly richtte Zingenindezon in 2007 op, en sinds 2009 werken Elly en Ilse samen. Ze organiseerden samen zangreizen & bandweken naar Spanje, Portugal, Marokko, Egypte, Kaapverdië & Curacao, en delen een grote liefde voor Griekenland!

“Fantastisch week op Kreta gehad. Heerlijke balans tussen repeteren, strand, golven (OMG GOLVEN!), samen dingen doen of alleen. Met als kers op de taart een kroegentocht-optreden in het dorp. Enorm genoten en veel geleerd!” Lisette

Wat kost het?

Deze week is € 899,-
Dit is inclusief verblijf in Castello Village*, transfers van en naar de luchthaven op de door ons aanbevolen vlucht, 7 x ontbijt, 6 x diner, drie lunches, een tripje naar dorpjes in de bergen met de ‘Happytrain’ en alle workshops.
Voor eigen rekening zijn de kosten voor je ticket (we vliegen op Heraklion), overige lunches, drankjes, toeristenbelasting (21 euro per kamer per week) en een eventuele reis- en annuleringsverzekering.

Zodra er voldoende deelnemers zijn, geven we ons advies voor het ticket door. Bij de door ons aanbevolen vlucht is de transfer inbegrepen. In principe boekt iedereen z’n eigen ticket en de ervaring leert dat de meeste mensen samen vliegen.

Uiteraard ben je vrij om je eigen vlucht te kiezen of te verlengen. In dat geval regel je zelf het transfer van en naar de luchthaven.

*Deze prijs is op basis van gebruik van een tweepersoonskamer met uiteraard single beds.

Indien nog beschikbaar kan je een eenpersoonskamer aanvragen met een meerprijs van € 275,-

Schrijf je in!

Elly Machtel van “Zingen in de zon” zal je inschrijving verder afhandelen.

Elly Machtel