Nazomeren in Olhão, Portugal

24 – 31 oktober 2024

Waan je in bijna Cubaanse sferen in dit historische plaatsje, fiets naar de flamingo’s en neem de pont naar de mooiste bountystrandjes.

Wat gaan we doen?

We gaan heerlijk zingen en nazomeren in dit pareltje van de Algarve: het bijzondere visserplaatsje Olhão. Dagelijks repeteren in het prachtige Moorse Cultureel Centrum, kennis maken met de locale creatievelingen op de heerlijke patio, slenteren door de oude, bijna Cubaans aandoende straatjes en een terrasje pakken aan de oude visserskade.

Ons Zingenindezon verblijf

Op een paar minuten lopen van het historische centrum vonden we hotel Cidade de Olhão, een klein drie-sterren hotel met vriendelijke bediening en hoge waardering. Als kers op de taart hebben we een zwembad en een heerlijk beschut zonneterras met ligbedden! Het centrum van Olhão heeft leuke winkeltjes en gezellige terrasjes. Vanuit de haven gaan er bootjes naar strandjes en eilandjes. Olhão is nog niet ontdekt door het massatoerisme waardoor we extra kunnen genieten van de Portugese sfeer!

Waar en wanneer repeteren we?

Na een heerlijk ontbijtbuffet starten we met de repetities in de prachtige zaal van het Culturele Centrum van Olhão. Bij mooi weer zingen we op de patio en tijdens na de koffiepauze wisselen we van docent. Rond 13:00 uur is het tijd om te lunchen en vakantie te vieren. In de vooravond gaan we weer verder met onze zangmissie, waarna we rond 20:00 uur gaan dineren in een van de vele gezellige én diverse restaurantjes in de buurt.

En verder?

Repeteren we onder de palmbomen aan zee in een parkje en bezoeken we de wekelijkse markt. Ook hebben we een dagje vrij om mooie wandelingen te maken, met een oud treintje naar het stadje Tavira te gaan, of om je met een bootje naar een van de vele strandjes en eilandjes in het Natural Park te laten varen.

Wat gaan we zingen en met wie?

Je gaat mee met zangcoaches Elly Machtel en Ilse Huizinga. We zingen met name meerstemmig in diverse, lichte muziek stijlen. Een lekker popnummer, een opzwepende gospel of een swingende standard. Soms zingen we ook een lied in de taal van het land waar we zijn. Kortom; voor ieder wat wils! Bij sommige nummers is er ruimte voor solisten. Je hoeft de nummers niet van te voren in te studeren. Wij nemen teksten voor je mee en je hoeft geen noten te kunnen lezen.

Wie gaan er mee en wat is het niveau?

Elke enthousiast zangliefhebber is van harte welkom. Veel van onze gasten zingen in een koor, anderen zingen de sterren uit de hemel onder de douche of de auto. En soms gaan er ook solozangers mee. Kan je ook mee als beginner? Jazeker! En… heb je geen last van het niveauverschil als je al best wat ervaring hebt? Werken met niveauverschil is inmiddels onze specialiteit! We bepalen ter plekke wie wat wil en kan zingen, en passen onze arrangementen zodanig aan, dat iedereen aan zijn trekken komt. Ben je instumentalist en zou je het leuk vinden om mee te spelen? Laat het ons weten!

Wat kost het?

Deze 8-daagse nazomer trip kost € 899,-
Dit is inclusief verblijf met ontbijt in Hotel Cidade de Olhao*, transfers van en naar de luchthaven Faro, een groepslunch, zes diners, alle workshops, gebruik van het Cultureel Centrum van Olhao, organisatie en een optreden voor en hopelijk weer mét de locals.

Voor eigen rekening zijn de kosten voor je ticket (we vliegen op Faro), drankjes, overige lunches en een diner en een eventuele reis- en annuleringsverzekering.
We reizen samen met de groep vanaf Schiphol. Zodra we genoeg aanmeldingen hebben geven we je de gegevens door van de door ons gekozen vlucht.

*Deze prijs is op basis van gebruik van een tweepersoonskamer. Indien nog beschikbaar kun je een eenpersoonskamer aanvragen met een meerprijs van € 250,-

Schrijf je in!

Elly Machtel van “Zingen in de zon” zal je inschrijving verder afhandelen:

https://www.zingenindezon.nl/zangvakanties/zingend-nazomeren-in-olhao-portugal/

Elly Machtel

Elly Machtel +31 (0)6 2876 5854