Gambia

Georganiseerd door Ilse Huizinga van zangvakanties.nl

25 november – 2 december 2022

voor beginners tot gevorderden

Jaaa! Ga mee zingen in Gambia: The Smiling Coast of Africa! 

Is dit je eerste kennismaking met Afrika? Dan zit je hier geweldig! Stap in een nieuwe wereld: een feest van geuren en kleuren! De mensen zijn er vriendelijk en gastvrij, de natuur is weelderig en de zon schijnt altijd. Gambia betekent altijd mooi weer.

Ben je al vaker in Afrika geweest? Dan is dit jouw tropische feest van herkenning en verdieping.

Gambia is het kleinste land van Afrika, en grenst aan Senegal – wordt er zelfs door omsloten. 

Langs de kilometerslange, schitterende goudgele kust, van de Atlantische Oceaan vind je talloze vissersdorpjes en historische handelsposten. Die donkere historie kennen we, want vanuit Gambia werden veel slaven vervoerd naar Amerika. Tijdens de koloniale tijd stond het onder Brits gezag, en sinds 1960 is het onafhankelijk. Toerisme staat in Gambia nog behoorlijk in de kinderschoenen, dus voor een authentieke en charmante ervaring zit je hier perfect!

Waar gaan we precies naar toe?

We kozen voor het fijne Guesthouse Franco Inn bij het vissersdorpje Tanji, dat aan de rivier The Gambia ligt, op nog geen 2 km van de zee.  Deze Lodge wordt beheerd door de Nederlandse Eefje en haar Gambiaanse echtgenoot Franco. Zij bereiden elke dag de heerlijkste maaltijden voor ons – op hun overdekte plein doen we onze workshops.

Wat gaan we doen?

In de ochtenden volg je zangworkshops van Els van de Wetering en Ilse Huizinga. Met veel aandacht voor je ademhaling, techniek, timing en samenklinken. We studeren meerstemmige Afrikaanse songs, jazz, pop en gospel in. Ook is er ruimte voor jouw solo song, als je dat wilt. We werken toe naar een te gek optreden voor (en misschien wel met) de locals.

‘s Middags ben je vrij om de omgeving te verkennen. Maak een prachtige wandeling naar het strand (of deel een taxi voor een paar euro), ga het vissersdorpje Tanji in, of lees heerlijk je boek in een hangmat.

‘s Avonds gaan we verder met onze zang missie.

Wat doen we nog meer?

Deze zangvakantie is inclusief een bezoek aan een prachtig Wildpark – ja, je bent in Afrika, of je bent er niet!

We organiseren 2 workshops door Gambianen voor je: Djembe (een vaastrommel die veel gebruikt wordt in West-Afrika en – maak je voetjes maar vast los – Afrikaanse dans! Ook inclusief!

Voor wie is deze reis geschikt?

Voor jou, als je van zingen houdt! Muziek kunnen lezen is handig, maar niet perse noodzakelijk. Een enigszins flexibele en nieuwsgierige aard is in je voordeel, we gaan tenslotte naar Afrika, waar alles anders is dan je waarschijnlijk gewend bent. Gambia is heel goed te doen; het is ‘Afrika for beginners-proof’. Ready for adventure?

Wat kost het?

Deze reis kost € 895,- als je boekt voor 1 april 2022. En als je boekt voor die datum kun je ook zonder extra kosten in termijnen betalen!

Inclusief: 

  • Verblijf in een 2 – persoonskamer met uiteraard single beds in ons Guesthouse in Tanji
  • 7 x ontbijt, 6 x lunch, 7 x diner
  • Excursie naar het Wildpark en 2 workshops: Djembe en Afrikaanse dans
  • Transfer met de groep van vliegveld Banjul op 26 november en terug op 3 december.

Wil je graag een eigen kamer? Dat kan, wees er dan snel bij, er zijn enkele beschikbaar. 

De meerprijs is 175 euro.

Exclusief:

  • Vlucht
  • Drankjes
  • Reis en/of annuleringsverzekering

Is het warm? In November is de gemiddelde temperatuur 28 graden, met ‘s avonds een aangename bries, we zitten dichtbij de zee, dus neem zeker een vestje mee.

Is het veilig? Gambia is een van de veiligste landen in Afrika. De mensen verwelkomen je met vreugde! Natuurlijk moet je altijd oppassen voor pickpockets, neem dus geen dure sieraden mee.

Heb je een visum nodig? Nee, niet als je minder dan 90 dagen in Gambia verblijft. Wel moet je paspoort minimaal nog 6 maanden geldig zijn bij aankomst en moet je een vaccinatieboekje hebben met “Gele Koorts” stempel.

Heb ik vaccinaties nodig? Vaccinaties voor Hepatitis A, Gele Koorts en DTP worden aangeraden, alsmede Malaria tabletten. Ja, Afrika, hè. Check reisprik.nl voor de meest up-to-date informatie.

Corona: We volgen het geldende protocol voor Corona.

Wat is de munteenheid? De Gambiaanse munteenheid is Dalasi. (50 dalasi is ongeveer 1 euro.) Euro’s worden op veel plaatsen geaccepteerd. We mailen je alle info tzt.

Met wie ga je mee?

zangvakanties - zangreizen

Ilse Huizinga – zingt en coacht over de hele wereld, van New York tot China, van Rome tot Lutjebroek. Organiseert met veel plezier zang reizen naar bijvoorbeeld Spanje, Kreta en Portugal. Ilse’s specialiteit is jazz, ze leert je graag ‘vrijer’ zingen. Verwacht niet alleen maar jazz, maar ook pop en gospel deze week!

Els van de Wetering – is helemaal gegrepen door The African Vibe sinds haar recente reis naar Kenia. Staat al jaren op en voor het podium, als soliste bij popbands, als zangeres in vocale trio’s (denk aan de The Supremes, En Vogue) en als dirigente bij verschillende koren. Met haar Estill Voice Training achtergrond ben je in goede handen.

Wanneer kun je je ticket gaan boeken?

De reis gaat door bij 10 personen. Ilse en Els geven je een seintje wanneer het zover is en vanaf dat moment kun je de door ons aanbevolen vlucht gaan boeken. We keep you posted!

P.s. Bij het ticket dat we aanraden is de transfer inbegrepen. Mocht je op een andere dag / tijd willen gaan, dan betaal je zelf je transfer – reken op ongeveer 25 euro. We kunnen je hierbij adviseren. Je kunt goed vliegen met TUI, TAP of Vueling.

Wil je mee? Hoera!

Door middel van je inschrijving en betaling ga je akkoord met de volgende algemene voorwaarden:

1. Je deelname is definitief bij je inschrijving en betaling.

2. Je reist op eigen risico. Ilse Huizinga en Els van de Wetering adviseren je een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

3. Bij jouw eventuele annulering ontvang je geen geld retour, maar krijg je een factuur voor je verzekering.

4. Bij onvoldoende inschrijvingen wordt de reis geannuleerd en jouw inschrijvingsgeld geretourneerd.

5. Ilse Huizinga en Els van de Wetering kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal, verlies of schade van persoonlijke eigendommen, persoonlijke ongevallen, ziekten, vertraging of uitvallende vluchten door natuurrampen of stakingen tijdens deze reis.

(Wil je graag een factuur voor je bedrijf? Dat kan! Deze reis is zakelijk te boeken)

Betaling in termijnen is (bij boeking minimaal 3 maanden van tevoren) mogelijk.