Summer Singing in Spanje (week 1)

zangvakanties - zangreizen

Georganiseerd door Ilse Huizinga van zangvakanties.nl

13 t/m 20 augustus 2022

meerstemmig (en solo optioneel) gospel, pop & jazz zingen

in de Spaanse Pyreneeën

voor beginners tot gevorderden

LET OP: deze Summer Singing zangvakantie is ook beschikbaar 1 week later, van 20 t/m 27 augustus – www.zangvakanties.nl/summer2/

Er is iets magisch met meerstemmig zingen. Zingen geeft je energie, het verbindt en maakt gelukkig. Helemaal in een 11e eeuwse Romaanse kapel met uitzicht op de glooiende Spaanse Pyreneeën.

Je verblijft in een schitterende 12e eeuwse pastorie, duikt dagelijks in het buitenzwembad en eet aan lange tafels in de buitenlucht.

“360* view en 360* feel! Het was AWESOME met een capital A!”

Lubke

Je gaat mee met Ilse Huizinga – organisator, gastvrouw en coach van Summer Singing – een bekende en over de hele wereld actieve jazz zangeres uit Amsterdam. Deze week storten we ons op pop, jazz, latin en gospels – met geweldige songs als “Ain’t No Mountain High Enough” of “Summertime.”

Wat gaan we doen? Je leert in dit zomerkoor strak te timen, verschillende klankkleuren te vinden, en vol overtuiging te performen op het podium. Je krijgt van Ilse tips over je zangtechniek – Ilse gebruikt o.a. oefeningen uit de Estill Voice Training, een techniek die veel anatomische inzichten geeft – en ze maakt je bewust(er) van wat je aan het vertellen bent in je song.

Zing je vooral klassiek of pop en wil je weten hoe je nou een beetje leuk jazz zingt? Je eerste schreden zetten, leren improviseren? Dan ben je bij Ilse vanzelfsprekend aan het goede adres!

“Ik weet nu hoe ik die hoge noten wel kan raken!”

Laura
La Miana

WAAR IS HET PRECIES?

Het landgoed ligt in één van de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën, ten noorden van Barcelona.

In de prachtige pastorie ‘Rectoria de la Miana’ vind je sfeervolle en authentieke kamers, met uiteraard eenpersoonsbedden. Onze Nederlandse gastvrouw Eveline verwent ons met heerlijke Spaanse hapjes en drankjes.

‘Wat leuk om jou te leren kennen en je enorme vakmanschap, je onderkoelde humor en relativerend vermogen; daar krijg je iedereen mee in de “Ja!” – stand.’

Irene

VOOR WIE:

Deze week is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde (koor) zangers / zangeressen die ook wel eens solo willen zingen. (Hoeft niet, hoor!) 

Ook solisten zijn van harte welkom, omdat een andere discipline heel verfrissend kan werken. 

Enige ervaring is prettig. Muziek kunnen lezen is niet per se noodzakelijk, wel handig.

“Als solist leer ik in een koor nog beter te luisteren. Een totaal andere discipline, te gek om te ervaren. Ik koester deze bijzondere week, eentje om nooit te vergeten.”

Teddy

HOE ZIET DE WEEK ERUIT?

 • Op zaterdag is de ontvangst vanaf 17:00 uur.
 • Van zondag tot en met vrijdag volg je Ilse’s lessen en workshops tussen 09:45 – 13:15 uur, waarna we zalig lunchen aan lange tafels in de buitenlucht, met duizelingwekkend uitzicht op de Spaanse Pyreneeën.
 • De rest van de dag ben je vrij om heerlijk te relaxen, te wandelen in de omgeving, je boek te lezen of te ‘lounchen aan de pool’.
 • Voor de liefhebbers zijn er enkele korte, maar krachtige sololesjes in masterclass vorm gepland.
 • Woensdag is een vrije dag waarop je de omgeving kan verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het Dali Museum in Figueres of het prachtige Middeleeuwse Besalu met haar mooie pleinen en indrukwekkende brug. Natuurlijk kun je ook heerlijk luieren op het landgoed van La Miana zelf.
 • De laatste avond treden we op in de kapel voor de andere cursisten en gasten op La Miana. Altijd feest!

“Ik heb in deze eerste 2 dagen al meer geleerd dan ik voor mogelijk had gehouden.”

Gerdien

VEELGESTELDE VRAGEN:

 • Hoe veilig is het, Corona-technisch? La Miana is code groen, zeggen we altijd. Het landgoed ligt ideaal in de beschutting van de bergen, de groepsgrootte is rond de 25 mensen (met de andere creatieve cursisten erbij) en we hebben honderden hectaren grond om ons heen. We zingen met voldoende afstand in de open lucht of in goed geventileerde ruimtes. Vorige keren zijn we er ook geweest, met code geel en code oranje. Ging helemaal goed.
 • Is het heet in de zomer? Het kan warm zijn, maar in de bergen is er vaak een fijn briesje en veel schaduw. Daarnaast zingen we in de koele kapel, of op het beschutte balkon en kun je altijd een duik nemen in het zwembad om weer op te frissen.
 • Wat is de groepsgrootte? Rond de 12 mensen, zodat er ruimte is voor jouw persoonlijke vragen / solo.
 • Ik zing vooral klassiek, is dit iets voor mij? Ja! Zeker als je eens een uitstapje wilt maken naar lichter repertoire.
 • Ik wil met m’n dochter/zoon komen, hoe zijn de leeftijdsverschillen? We merken altijd dat leeftijd er met zingen totaal niet toe doet. Van 13 tot 60+, je bent van harte welkom!
 • Kan ik alleen komen? Ja. Veel singers komen alleen, soms nemen mensen een vriend/vriendin mee.

“Heel veel dank voor je fantastische inzet en de enorme positieve vibe die je met je meebrengt. En natuurlijk je mega vocale en muzikale talenten die je met al je cursisten deelt, die na een weekje zang zielsgelukkig de berg af fladderen – hoe fijn is dat!”

Eveline van Bogerijern, La Miana

WAT KOST HET?

€ 819,-

> € 395,- aanbetaling. Resterende bedrag tijdens de reis.

Inclusief zangcursus, volpension verblijf (ontbijt, lunch en diner) met 7 overnachtingen op een gedeelde kamer voor 2 personen. Deze week is dus heel geschikt voor vrienden/vriendinnen die graag zingen. Maar ga je alleen; nieuwe vriendschappen worden geboren in weken als deze.

Wil je graag een single room? Boek dan snel, er zijn er slechts enkele beschikbaar. De meerprijs is 189 euro.

Exclusief reis, extra drankjes, persoonlijke uitgaven, reis- en/of annuleringsverzekering.

“Dank voor een heerlijke week! Ik vind het zo knap hoe je dit allemaal doet met je prachtige stem, humor, kennis, aandacht, flair, zorg voor de mensen. Je geeft iedereen een plek en we zijn stuk voor stuk gegroeid. Diepe buiging!”

Marie Jose

REIS:

De reis en transfers regel je zelf. Ilse stuurt je uitgebreide reisinformatie bij je inschrijving. Je kunt goed vliegen op Barcelona of Girona. 

Misschien combineer je het wel met een paar prachtige dagen in het altijd betoverende Barcelona, of reis je verder naar het zinderende zuiden.

HEB JE NOG VRAGEN?

Mail of bel me!
i.l.huizinga@gmail.com
06 51629673

https://vimeo.com/493775487

ALLES DUIDELIJK? WIL JE MEE?

SUPER!

Klik onderaan de pagina op de knop om een aanbetaling van € 395,- te maken (kies voor iDeal, PayPal of credit card) en je daarmee in te schrijven voor Summer Singing. Het resterende bedrag voldoe je in de zomer, ter plaatse. Ilse stuurt je een uitgebreide mail met alle informatie.

13 – 20 augustus 2022

DOOR INSCHRIJVING GA JE AKKOORD MET HET VOLGENDE:

Ilse Huizinga is initiatiefnemer, organisator en workshopleider van deze reis.

IIlse Huizinga kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal, verlies of schade aan persoonlijke eigendommen, persoonlijke ongevallen, natuurrampen, ziekten, vertraging of uitvallende vluchten tijdens deze reis.

Je reist dus geheel op eigen risico, en dient hiervoor zelf een passende reisverzekering af te sluiten.

Wanneer jij zelf annuleert om welke reden dan ook, wordt je geld niet terug gestort. Je dient hiervoor dus zelf een passende reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Als er niet voldoende inschrijvingen zijn gaat de trip niet door en krijg je het volledige bedrag terug.

Je gezondheid en veiligheid staat bovenaan. Daarom reizen we alleen naar plaatsen waar volop natuur, ruimte en buitenlucht is. In Spanje, bij La Miana, is dat helemaal het geval!

Spelregels

We vragen je te houden aan de bekende richtlijnen: was regelmatig je handen, hoest of nies in je elleboog en houd 1,5 meter afstand.

Houd ook de Covid-19 richtlijnen van de bestemming in acht.

Neem voldoende mondmaskers mee. Deze maskers zijn verplicht tijdens reizen per vliegtuig, trein, bus of taxi.

Neem een thermometer mee.

Gezondheid

Blijf thuis als je Corona-gerelateerde klachten hebt zoals hoest en verhoging vanaf 38 graden Celsius en/of benauwdheidsklachten.

TIJDENS DE REIS

Heb je Corona-gerelateerde klachten in Spanje? Je gaat in isolatie, en we vragen een arts om je medisch te controleren. Waarschijnlijk wordt er een Corona test bij je afgenomen. Afhankelijk van de uitslag vervolg je de zangvakantie. Mocht dat niet kunnen, dan denken we mee aan alternatieven voor overnachtingen, ondersteunen je bij het boeken van een nieuw vliegticket of treinreis. De eventuele meerkosten hiervan, en de kosten van de arts voor je controle en test, zijn voor je eigen rekening.

NA DE REIS

Heb je binnen 10 dagen na terugkomst van je reis Covid-19 klachten?

Laat je zo snel mogelijk testen. Vanaf 1 juni kan je je bij de GGD melden voor een Corona test als je klachten hebt die daarbij passen. Je maakt een afspraak via 0800-1202.

Test je positief? Informeer ons graag zo snel mogelijk, dan melden wij het aan je mede-reizigers.

Test je negatief? Fijn! Je hoeft ons niet te informeren.

Wat gebeurt er als het reisadvies kort voor je vertrek wordt aangepast naar rood?

Je krijgt je aanbetaling terug, minus 95 euro. In Amsterdam organiseert Ilse, zodra het kan, een workshop waarvoor je van harte bent uitgenodigd.

Annuleringsverzekering aangeraden

We raden je aan om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Ga na wat je persoonlijke dekking is, ook in het buitenland. De ANWB vergoed bijvoorbeeld onvoorziene uitgaven bij extra kosten voor een noodzakelijk langer verblijf, kosten van quarantaine en medische kosten. 

En check vooral hun aanvullende verzekering.

Had je al een ANWB aanvullende verzekering Terrorisme & Natuurrampen (hè, gezellig) en heb je die afgesloten voor 31 januari 2020? Dan worden annuleringskosten vergoed als je zelf de reis wilt annuleren vanwege het Coronavirus.

Ben je gevaccineerd?

Dan blijven de algemene richtlijnen gelden.