Search here...
TOP

ZANGVAKANTIE – Summer Singing in Spanje – 13 t/m 20 augustus 2021

Georganiseerd door Ilse Huizinga van zangvakanties.nl

meerstemmig (en solo optioneel) gospel, pop & jazz zingen

in de Spaanse Pyreneeën

voor beginners tot gevorderden

Er is iets magisch met meerstemmig zingen waardoor je gelijk kippenvel en een gelukzalig gevoel krijgt. Laat staan in een 11e eeuwse Romaanse kapel met uitzicht op de glooiende Spaanse Pyreneeën.

Plus de Spaanse zon, adembenemende natuur, een schitterende 12e eeuwse pastorie, een heerlijk buitenzwembad en gezellig eten aan lange tafels in de buitenlucht.

“360* view en 360* feel! Het was AWESOME met een capital A!”

Lubke

Je gaat mee met Ilse Huizinga – organisator, gastvrouw en coach van Summer Singing – een bekende en over de hele wereld actieve jazz zangeres uit Amsterdam. Deze week storten we ons op pop, jazz, soul en gospels – geweldige songs als “Ain’t No Mountain High Enough” of “Summertime.”

Je leert in dit zomerkoor strak te timen, verschillende klankkleuren te vinden, en vol overtuiging te performen op het podium. Je krijgt van Ilse tips over je zangtechniek – Ilse gebruikt o.a. oefeningen uit de Estill Voice Training, een techniek die veel anatomische inzichten geeft – en ze maakt je bewust(er) van wat je eigenlijk aan het vertellen bent in je song.

Zing je vooral klassiek of pop en wil je weten hoe je nou een beetje leuk jazz zingt? Je eerste schreden zetten, leren improviseren? Dan ben je bij Ilse vanzelfsprekend aan het goede adres!

“Ik weet nu hoe ik die hoge noten wel kan raken!”

Laura
La Miana

WAAR IS HET PRECIES?

We verblijven in de prachtige oude pastorie ‘Rectoria de la Miana’ uit de 12e eeuw, gelegen in een van de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën, ten noorden van Barcelona.

In het huis bevinden zich sfeervolle en authentieke kamers, met uiteraard eenpersoonsbedden. Onze Nederlandse gastvrouw Eveline verwent ons met heerlijke Spaanse hapjes en drankjes.

‘Wat een fantastische week! Zang, zon, lachen. Ilse stelt je op je gemak en weet bij iedereen iets moois te vinden.”

Henrike & Robert

VOOR WIE:

Deze week is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde (koor) zangers / zangeressen die ook wel eens solo willen zingen. (Hoeft niet, hoor!) 

Ook solisten zijn van harte welkom, omdat een andere discipline heel verfrissend kan werken. 

Enige ervaring is prettig. Muziek kunnen lezen is niet perse noodzakelijk, wel handig.

“Als solist leer ik in een koor nog beter te luisteren. Een totaal andere discipline, te gek om te ervaren. Ik koester deze bijzondere week, eentje om nooit te vergeten.”

Teddy

HOE ZIET DE WEEK ERUIT?

  • Op zaterdag is de ontvangst vanaf 17:00 uur.
  • Van zondag tot en met vrijdag volg je Ilse’s lessen en workshops tussen 09:45 – 13:15 uur, waarna we zalig lunchen aan lange tafels in de buitenlucht, met duizelingwekkend uitzicht op de Spaanse Pyreneeën.
  • De rest van de dag ben je vrij om heerlijk te relaxen, te wandelen in de omgeving, je boek te lezen of te ‘lounchen aan de pool’.
  • Voor de liefhebbers zijn er op een aantal avonden solo lessen in masterclass vorm gepland, voorafgaand aan het diner.
  • Woensdag is een vrije dag waarop je de omgeving kan verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het Dali Museum in Figueres of het prachtige Middeleeuwse Besalu met haar mooie pleinen en indrukwekkende brug. Natuurlijk kun je ook heerlijk luieren op het landgoed van La Miana zelf.
  • Vrijdagavond treden we op in de kapel voor de andere cursisten en gasten op La Miana. Altijd feest!

“Ik heb in deze eerste 2 dagen al meer geleerd dan ik voor mogelijk had gehouden.”

Gerdien

VEELGESTELDE VRAGEN:

  • Is het heet in de zomer? Het kan inderdaad warm zijn, maar in de dichtbeboste bergen is er vaak een aangenaam briesje en veel schaduw. Daarnaast zingen we in de koele 11e eeuwse kapel en kun je altijd een heerlijke duik nemen in het prachtig gelegen zwembad om weer op te frissen.
  • Wat is de groepsgrootte? Zo rond de 12 mensen, zodat er ruimte is voor jouw persoonlijke vragen / solo.
  • Ik zing vooral klassiek, is dit iets voor mij? Ja! Als je een keer een uitstapje wilt maken naar lichter repertoire – zeker!
  • Ik wil met m’n dochter/zoon komen, hoe zijn de leeftijdsverschillen? We merken altijd dat leeftijd er met zingen totaal niet toe doet. Van 13 tot 60+, je bent van harte welkom!

“Heel veel dank voor je fantastische inzet en de enorme positieve vibe die je met je meebrengt. En natuurlijk je mega vocale en muzikale talenten die je met al je cursisten deelt, die na een weekje zang zielsgelukkig de berg af fladderen – hoe fijn is dat!”

Eveline van Bogerijern, La Miana

WAT KOST HET?

€ 819,-  als je boekt voor 1 mei 2021

> € 395,- aanbetaling bij boeking, resterende bedrag tijdens de reis

Inclusief zangcursus, volpension verblijf met 7 overnachtingen op een gedeelde kamer voor 2 personen. Deze week is dus heel geschikt voor vrienden/vriendinnen die graag zingen. Maar ga je alleen; nieuwe vriendschappen worden geboren in weken als deze.

Wil je graag een single room? Boek dan snel, er zijn er slechts enkele beschikbaar. De meerprijs is 189 euro.

Exclusief reis, extra drankjes, persoonlijke uitgaven, reis- en/of annuleringsverzekering.

“Dank voor een heerlijke week! Ik vind het zo knap hoe je dit allemaal doet met je prachtige stem, humor, kennis, aandacht, flair, zorg voor de mensen. Je geeft iedereen een plek en we zijn stuk voor stuk gegroeid. Diepe buiging!”

Marie Jose

REIS:

De reis en transfers regel je zelf. Ilse stuurt je uitgebreide reisinformatie bij je inschrijving. Je kunt goed vliegen op Barcelona of Girona. 

Misschien combineer je het wel met een paar prachtige dagen in het altijd betoverende Barcelona, of reis je verder naar het zinderende zuiden.

HEB JE NOG VRAGEN?

Mail of bel me!
i.l.huizinga@gmail.com
06 51629673

ALLES DUIDELIJK? WIL JE MEE?

SUPER!

Klik onderaan de pagina op de knop om een aanbetaling van € 395,- te maken (kies voor iDeal, PayPal of credit card) en je daarmee in te schrijven voor Summer Singing. Het resterende bedrag voldoe je in de zomer, ter plaatse. Ilse stuurt je een uitgebreide mail met alle informatie.

13 – 20 augustus 2021

DOOR INSCHRIJVING GA JE AKKOORD MET HET VOLGENDE:

Ilse Huizinga is initiatiefnemer, organisator en workshopleider van deze reis.

Ilse Huizinga kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal, verlies of schade aan persoonlijke eigendommen, persoonlijke ongevallen, natuurrampen, ziekten, vertraging of uitvallende vluchten tijdens deze reis.

Je reist dus geheel op eigen risico, en dient hiervoor zelf een passende reisverzekering af te sluiten.

Wanneer jij zelf annuleert om welke reden dan ook, wordt je geld niet terug gestort. Je dient hiervoor dus zelf een passende reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Bij onvoldoende inschrijvingen gaat de trip niet door en krijg je het volledige bedrag terug.