Summer Singing in Spanje

Georganiseerd door Ilse Huizinga van zangvakanties.nl

13 t/m 20 juli 2024

meerstemmig (en solo optioneel) pop, jazz & gospel zingen en… yoga!

in de Spaanse Pyreneeën

voor beginners tot gevorderden

Er is iets magisch met meerstemmig zingen. Zingen geeft je energie, het verbindt en maakt gelukkig. Helemaal in een prachtige verbouwde ‘Casa Rural’ met uitzicht op de glooiende Spaanse Pyreneeën.

Je verblijft in het schitterende Casa Rural Mas Garganta (een voormalige herenboerderij) vlakbij Olot, duikt dagelijks in het buitenzwembad en eet aan lange tafels in de buitenlucht.

“Ik vind het zo leuk dat je zoveel aandacht geeft aan de details”

Arianne

Je gaat mee met Ilse Huizinga – organisator, gastvrouw en coach van Summer Singing – een bekende en over de hele wereld actieve jazz zangeres uit Amsterdam. Deze week storten we ons op pop, jazz, latin en gospels – met geweldige songs als ‘Ain’t No Mountain High Enough’ of ‘Summertime.’

Wat gaan we doen? Je leert in dit zomerkoor strak te timen, verschillende klankkleuren te vinden, en vol overtuiging te performen op het podium. Je krijgt van Ilse tips over je zangtechniek – Ilse gebruikt o.a. oefeningen uit de Estill Voice Training, een techniek die veel anatomische inzichten geeft – en ze maakt je bewust(er) van wat je aan het vertellen bent in je song.

Zing je vooral klassiek of pop en wil je weten hoe je nou een beetje leuk jazz zingt? Je eerste schreden zetten, leren improviseren? Dan ben je bij Ilse vanzelfsprekend aan het goede adres!

Hatha Yoga – In de avonden, voor het diner, volg je dagelijks een ontspannende Hatha yoga les. Zang en yoga is een weldadige combinatie. Je lichaam is je instrument, zeggen wij vocalisten altijd. Yoga helpt je om je meer bewust te zijn van je lichaam, van je houding, van je ademhaling. En je wordt er ook nog eens soepeler van.

“Ik weet nu hoe ik die hoge noten wel kan raken!”

Laura

WAAR IS HET PRECIES?

Het landgoed Mas Garganta ligt in de directe omgeving van het prachtige plaatsje Olot, in de uitlopers van de Spaanse Pyreneeen.

Op het landgoed vind je sfeervolle en authentieke kamers, met uiteraard eenpersoonsbedden. Onze Spaanse gastvrouw Olga verwent ons met heerlijke hapjes en drankjes.

‘Wat leuk om jou te leren kennen en je enorme vakmanschap, je onderkoelde humor en relativerend vermogen; daar krijg je iedereen mee in de “Ja!” – stand.’

Irene

VOOR WIE:

Deze week is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde (koor) zangers / zangeressen die ook wel eens solo willen zingen. (Hoeft niet, hoor!) 

Ook solisten zijn van harte welkom, omdat een andere discipline heel verfrissend kan werken. 

Enige ervaring is prettig. Muziek kunnen lezen is niet per se noodzakelijk, wel handig.

“Als solist leer ik in een koor nog beter te luisteren. Een totaal andere discipline, te gek om te ervaren. Ik koester deze bijzondere week, eentje om nooit te vergeten.”

Teddy

HOE ZIET DE WEEK ERUIT?

 • Op zaterdag is de ontvangst vanaf 17:00 uur.
 • Van zondag tot en met vrijdag begin je de dag met een heerlijk ontbijt, daarna volg je Ilse’s lessen en workshops tussen 10:00 – 13:00 uur, waarna we zalig lunchen aan lange tafels in de buitenlucht, met duizelingwekkend uitzicht op de Spaanse Pyreneeën.
 • De rest van de dag ben je vrij om heerlijk te relaxen, te wandelen in de omgeving, je boek te lezen of te ‘lounchen aan de pool’. ‘s Avonds, voor het diner, doen we een ontspannende yoga les.
 • Voor de liefhebbers zijn er enkele korte, maar krachtige solo lesjes in masterclass vorm gepland op 2 avonden.
 • Woensdag is een vrije dag waarop je de omgeving kan verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het Dali Museum in Figueres, Olot of het prachtige Middeleeuwse Besalu met haar mooie pleinen en indrukwekkende brug. Natuurlijk kun je ook heerlijk luieren op het landgoed zelf.
 • De laatste avond treden we op op Mas Garganta. Altijd feest!

“Ik heb in deze eerste 2 dagen al meer geleerd dan ik voor mogelijk had gehouden.”

Gerdien

FAQ

 • Is het heet in de zomer? Het kan warm zijn, maar in de bergen is er vaak een fijn briesje en veel schaduw. Daarnaast zingen we op het beschutte balkon met prachtig bijna Toscaans uitzicht op de bergen en kun je altijd een duik nemen in het zwembad om weer op te frissen.
 • Wat is de groepsgrootte? Rond de 18 mensen, zodat er ruimte is voor jouw persoonlijke vragen / solo.
 • Ik zing vooral klassiek, is dit iets voor mij? Ja! Zeker als je eens een uitstapje wilt maken naar lichter repertoire.
 • Ik wil met m’n dochter/zoon komen, hoe zijn de leeftijdsverschillen? We merken altijd dat leeftijd er met zingen totaal niet toe doet. Van 13 tot 60+, je bent van harte welkom!
 • Kan ik alleen komen? Ja. Nieuwe vriendschappen worden geboren in weken als deze, we zorgen dat we je aan een leuke roommate koppelen.
 • Wie is Ilse Huizinga? Zangeres. Docent. Jouw reisleidster en zangcoach tijdens deze reis. Bekend als jazz zangeres maar affiniteit met alles van klassiek tot pop, gospel, folk, latin, etcetera. Scott Yanow – van het beroemde muziek magazine Downbeat – plaatste haar in z’n standaardwerk “The Jazz Singers, the ultimate guide” bij de beste jazz singers ooit. Nam tot nu toe 9 albums op. Cosmopolitan schreef over haar: “Een nachtegaal met een gouden stem.” Nouveau omschreef haar stem als “Een stem waar andere zangers van dromen.” Toch doet ze nog steeds zelf haar boodschappen! Ilse reist al jaren de wereld rond om op te treden en les te geven. Maar is met net zoveel plezier thuis in Amsterdam centrum bij haar man en dochter. Klik hier om meer over haar te lezen, van haar te zien en horen.

“Heel veel dank voor je fantastische inzet en de enorme positieve vibe die je met je meebrengt. En natuurlijk je mega vocale en muzikale talenten die je met al je cursisten deelt, die na een weekje zang zielsgelukkig de berg af fladderen – hoe fijn is dat!”

Eveline van Bogerijen

WAT KOST HET?

€ 899,- als je boekt voor 1 maart 2024

> € 395,- aanbetaling. Het resterende bedrag betaal je voor 1 mei 2024. Ilse stuurt je een mail hiervoor.

Inclusief zangcursus, yoga sessies, volpension verblijf (ontbijt, lunch en diner) met 7 overnachtingen op een ruime, gedeelde kamer voor 2 personen met single beds. Deze week is dus heel geschikt voor vrienden/vriendinnen die graag zingen.

Wil je graag een single room? Boek dan snel, er is er 1 beschikbaar. De meerprijs is 225 euro.

Exclusief reis, extra drankjes, persoonlijke uitgaven, reis- en/of annuleringsverzekering.

“Dank voor een heerlijke week! Ik vind het zo knap hoe je dit allemaal doet met je prachtige stem, humor, kennis, aandacht, flair, zorg voor de mensen. Je geeft iedereen een plek en we zijn stuk voor stuk gegroeid. Diepe buiging!”

Marie Jose

REIS:

De reis en transfers regel je zelf. Ilse stuurt je uitgebreide reisinformatie bij je inschrijving. Je kunt goed vliegen op Girona.  Vanaf het vliegveld neem je een transferbus of taxi naar het centrum van de stad, en vervolgens neem je een streek bus (Teisa bus) naar Olot.

HEB JE NOG VRAGEN?

Mail of bel me!
i.l.huizinga@gmail.com
06 51629673

ALLES DUIDELIJK? WIL JE MEE?

SUPER!

Klik onderaan de pagina op de knop om een aanbetaling van € 399,- te maken (kies voor iDeal, PayPal of credit card) en je daarmee in te schrijven voor Summer Singing Spanje. Het resterende bedrag maak je over voor 1 mei 2024. Ilse stuurt je een uitgebreide mail met alle informatie.

13 – 20 juli 2024

DOOR INSCHRIJVING GA JE AKKOORD MET HET VOLGENDE:

Ilse Huizinga is initiatiefnemer, organisator en workshopleider van deze reis.

IIlse Huizinga kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal, verlies of schade aan persoonlijke eigendommen, persoonlijke ongevallen, natuurrampen, ziekten, vertraging of uitvallende vluchten tijdens deze reis.

Je reist dus geheel op eigen risico, en dient hiervoor zelf een passende reisverzekering af te sluiten.

Wanneer jij zelf annuleert om welke reden dan ook, wordt je geld niet terug gestort. Je dient hiervoor dus zelf een passende reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Als er niet voldoende inschrijvingen zijn gaat de trip niet door en krijg je het volledige bedrag terug.