Summer Singing in Frankrijk – laatste 2 plekjes!

Georganiseerd door Ilse Huizinga van zangvakanties.nl

13 t/m 19 juli 2024

meerstemmig (en solo optioneel) pop, jazz & gospel zingen

in de Franse Dordogne

voor beginners tot gevorderden

Er is iets magisch met meerstemmig zingen. Zingen geeft je energie, het verbindt en maakt gelukkig. Helemaal in een prachtige verbouwde herenboerderij in de Franse Dordogne!

Je verblijft in het mooie La Cour de la Fleunie, vlakbij Montignac & Sarlat, duikt dagelijks in het buitenzwembad en eet aan lange tafels in de buitenlucht.

“Ik vind het zo leuk dat je zoveel aandacht geeft aan de details”

Arianne

Je gaat mee met Ilse Huizinga – organisator, gastvrouw en coach van Summer Singing – een bekende en over de hele wereld actieve jazz zangeres uit Amsterdam. Deze week storten we ons op pop, jazz, latin en gospels – met geweldige songs als ‘Ain’t No Mountain High Enough’ of ‘Summertime.’

Wat gaan we doen? Je leert in dit zomerkoor strak te timen, verschillende klankkleuren te vinden, en vol overtuiging te performen op het podium. Je krijgt van Ilse tips over je zangtechniek – Ilse gebruikt o.a. oefeningen uit de Estill Voice Training, een techniek die veel anatomische inzichten geeft – en ze maakt je bewust(er) van wat je aan het vertellen bent in je song.

Zing je vooral klassiek of pop en wil je weten hoe je nou een beetje leuk jazz zingt? Je eerste schreden zetten, leren improviseren? Dan ben je bij Ilse vanzelfsprekend aan het goede adres!

La Cour de la Fleunie

“Ik weet nu hoe ik die hoge noten wel kan raken!”

Laura

WAAR IS HET PRECIES?

La Cour de la Fleunie ligt in de schitterende Dordogne, in de directe omgeving van Montignac en Sarlat. Je kunt heel goed vliegen op Bergerac vanaf Rotterdam Airport.

Op het landgoed vind je sfeervolle en authentieke kamers, met uiteraard eenpersoonsbedden. Onze Nederlandse gastvrouw Carole verwent ons met heerlijke hapjes en drankjes.

‘Wat leuk om jou te leren kennen en je enorme vakmanschap, je onderkoelde humor en relativerend vermogen; daar krijg je iedereen mee in de “Ja!” – stand.’

Irene

VOOR WIE:

Deze week is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde (koor) zangers / zangeressen die ook wel eens solo willen zingen. (Hoeft niet, hoor!) 

Ook solisten zijn van harte welkom, omdat een andere discipline heel verfrissend kan werken. 

Enige ervaring is prettig. Muziek kunnen lezen is niet per se noodzakelijk, wel handig.

“Als solist leer ik in een koor nog beter te luisteren. Een totaal andere discipline, te gek om te ervaren. Ik koester deze bijzondere week, eentje om nooit te vergeten.”

Teddy

HOE ZIET DE WEEK ERUIT?

 • Op zaterdag 13 juli is de ontvangst vanaf 17:00 uur.
 • Van zondag tot en met donderdag begin je de dag met een heerlijk ontbijt, daarna volg je Ilse’s lessen en workshops tussen 10:00 – 13:00 uur, waarna we zalig lunchen aan lange tafels in de buitenlucht.
 • De rest van de dag ben je vrij om heerlijk te relaxen, te wandelen in de omgeving, je boek te lezen of te ‘lounchen aan de pool’. ‘s Avonds doen we vaak een leuke workshop.
 • Voor de liefhebbers zijn er enkele korte, maar krachtige solo lesjes in masterclass vorm gepland.
 • Dinsdag is een vrije dag waarop je de omgeving kan verkennen.
 • De laatste avond treden we op bij La Cour de la Fleunie, of in een dorp vlakbij. Altijd feest!

“Ik heb in deze eerste 2 dagen al meer geleerd dan ik voor mogelijk had gehouden.”

Gerdien

FAQ

 • Is het heet in de zomer? Het kan warm zijn, maar in de bergen is er vaak een fijn briesje en veel schaduw. Daarnaast kun je heerlijk verkoeling vinden in het zwembad op het landgoed.
 • Wat is de groepsgrootte? Rond de 8 -12 mensen, zodat er ruimte is voor jouw persoonlijke vragen / solo.
 • Ik zing vooral klassiek, is dit iets voor mij? Ja! Zeker als je eens een uitstapje wilt maken naar lichter repertoire.
 • Ik wil met m’n dochter/zoon komen, hoe zijn de leeftijdsverschillen? We merken altijd dat leeftijd er met zingen totaal niet toe doet. Van 13 tot 60+, je bent van harte welkom!
 • Kan ik alleen komen? Ja. Nieuwe vriendschappen worden geboren in weken als deze, we zorgen dat we je aan een leuke roommate koppelen.
 • Wie is Ilse Huizinga? Zangeres. Docent. Jouw reisleidster en zangcoach tijdens deze reis. Bekend als jazz zangeres maar affiniteit met alles van klassiek tot pop, gospel, folk, latin, etcetera. Scott Yanow – van het beroemde muziek magazine Downbeat – plaatste haar in z’n standaardwerk “The Jazz Singers, the ultimate guide” bij de beste jazz singers ooit. Nam tot nu toe 9 albums op. Cosmopolitan schreef over haar: “Een nachtegaal met een gouden stem.” Nouveau omschreef haar stem als “Een stem waar andere zangers van dromen.” Toch doet ze nog steeds zelf haar boodschappen! Ilse reist al jaren de wereld rond om op te treden en les te geven. Maar is met net zoveel plezier thuis in Amsterdam centrum bij haar man en dochter. Klik hier om meer over haar te lezen, van haar te zien en horen.
zangvakanties - zangreizen - zangreis - zangworkshop - zang workshop - zangles

“Heel veel dank voor je fantastische inzet en de enorme positieve vibe die je met je meebrengt. En natuurlijk je mega vocale en muzikale talenten die je met al je cursisten deelt, die na een weekje zang zielsgelukkig de berg af fladderen – hoe fijn is dat!”

Eveline van Bogerijen

WAT KOST HET?

€ 775,- als je boekt voor 1 juni 2024

> € 399,- aanbetaling. Het resterende bedrag betaal je voor 1 juni 2024. Ilse stuurt je een mail met alle info hiervoor.

Inclusief zangcursus, volpension verblijf (ontbijt, lunch en diner) met 6 overnachtingen op een ruime, gedeelde kamer voor 2 personen met single beds. Deze week is dus heel geschikt voor vrienden/vriendinnen die graag zingen.

Wil je graag een single room? We hebben een wachtlijst voor de single room, mail Ilse svp als je op de wachtlijst wilt. De meerprijs voor een single room is 195 euro.

Exclusief reis, extra drankjes, persoonlijke uitgaven, reis- en/of annuleringsverzekering.

“Dank voor een heerlijke week! Ik vind het zo knap hoe je dit allemaal doet met je prachtige stem, humor, kennis, aandacht, flair, zorg voor de mensen. Je geeft iedereen een plek en we zijn stuk voor stuk gegroeid. Diepe buiging!”

Marie Jose

REIS:

De reis en transfers regel je zelf. Ilse stuurt je uitgebreide reisinformatie bij je inschrijving.

BERGERAC Je kunt direct vliegen op Bergerac vanaf Rotterdam Airport, met Transavia.

MOGELIJKE GEZAMENLIJKE TRANSFER vanaf Bergerac Airport – er kan een transfer geregeld worden voor maximaal 4 singers OF er kan een busje worden ingezet vanaf 5 singers – de kosten daarvan deel je dan, en zullen ongeveer 40 euro zijn per enkele reis.

AUTO HUUR bij Airport Bergerac. Vanaf Bergerac is het nog ongeveer 1 uur en een kwartiertje rijden naar Condat sur Vezère. De beschikking over een auto is wellicht heerlijk voor deze week. Check Sunnycars.nl of Doyouspain.com

AUTO OF TREIN Vanzelfsprekend kun je ook met de auto of trein reizen.

HEB JE NOG VRAGEN?

Mail of bel me!
i.l.huizinga@gmail.com
06 51629673

ALLES DUIDELIJK? WIL JE MEE?

SUPER!

Klik onderaan de pagina op de knop om een aanbetaling van € 399,- te maken (kies voor iDeal, PayPal of credit card) en je daarmee in te schrijven voor Summer Singing Frankrijk. Het resterende bedrag maak je over voor 1 juni 2024. Ilse stuurt je een uitgebreide mail met alle informatie.

13 – 19 juli 2024

DOOR INSCHRIJVING GA JE AKKOORD MET HET VOLGENDE:

Ilse Huizinga is initiatiefnemer, organisator en workshopleider van deze reis.

IIlse Huizinga kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal, verlies of schade aan persoonlijke eigendommen, persoonlijke ongevallen, natuurrampen, ziekten, vertraging of uitvallende vluchten tijdens deze reis.

Je reist dus geheel op eigen risico, en dient hiervoor zelf een passende reisverzekering af te sluiten.

Wanneer jij zelf annuleert om welke reden dan ook, wordt je geld niet terug gestort. Je dient hiervoor dus zelf een passende reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Als er niet voldoende inschrijvingen zijn gaat de trip niet door en krijg je het volledige bedrag terug.